XSM
0
betöltés...

Web & SEO blog

Weboldal készítés, SEO szempontok, Tanácsok, reális megvilágításban.

Sablon vagy egyedi fejlesztésű weboldal készítést válasszak

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: blogid in <b>/home/xsoft/web/xsoft.hu/public_html/blog/blog.php</b> on line <b>324</b><br />

Amit a sablon alapú weboldal készítésről tudni érdemes:

 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy bizonyos weboldalakon már előre elkészített fájlrendszert meg lehet vásárolni. Ezek többnyire frontend (amit a felhasználó a kijelzőjén megjelenik) fájlok. Azok a cégek vagy szabadúszó fejlesztők kik sablon alapján dolgoznak, ezeket a fájlokat megvásárolják és abból dolgoznak. Ezt kiválaszthatják közösen a megrendelővel, (jobbik eset) vagy egyszerűen odatolják, hogy így fog kinézni. Ezt követően „összekötik” a backend résszel, ami ingyenesen letölthető keretrendszer, (az oldal háttér működéséért felelős rész) és már működik is. Példaként lehet az egy WordPress vagy bármely más tartalomkezelő rendszer. Fontos és kiemelném, hogy jók ezek a rendszerek, de funkcionálisan bizonyos szempontokból kötöttek.

Egy példával tudnám mindezt illusztrálni.

 

Tegyük fel, hogy a megrendelő ezt a verziót kéri. Jobb esetben a projekt fejlesztése elött készül egy (drótváz) funkcionális specifikáció az oldal működéséről, sajnos ez nem minden esetben történik meg és a projekt végén vagy akár közben megy az egymásra mutogatás a fejlesztő és a megrendelő között.

Elkészült a weboldal átadásra került. Eltelik pár hónap és a megrendelő szeretné bővíteni funkcionálisan a weboldalt. Ilyenkor szembesülhet a megrendelő azzal a ténnyel, hogy egy részfejlesztés fele annyiba kerülhet, mint az adott projekt. Ilyenkor kezdődik a fejvakarás, hogy mitől is van ez. Pontosan attól, ha nincs megfelelően tájékoztatva a megrendelő, hogy a sablon alapú weboldalnak ez az egyik lehetséges hátránya.

Ahogy a fentiekben említettem Mi kizárólag egyedi fejlesztéssel dolgozunk frontend és backend részről is.

Amit az egyedi fejlesztésű weboldal készítésről tudni érdemes:

 

Egy projekt elkezdése előtt tájékoztatjuk a megrendelőt a lehetőségekről, mivel jár a sablon alapú weboldal készítés és mivel jár az egyedi fejlesztésű weboldal készítés.

Természetesen ahhoz, hogy megfelelő rész információt tudjunk átadni, tisztában kell nekünk is lenni mekkora költségkeretet számol az adott fejlesztésre.

 

Miután ez megtörtént és döntött, (dönthet bármelyik verzió mellett természetesen elfogadjuk és segítőkészek vagyunk, hogy mi mindenre kell figyelni a sablon alapú weboldal készítésnél).

 

Tapasztalataink alapján miután mindezt felvázoljuk 75%-ban az egyedi weboldal készítés mellett dönt a megrendelő és el tudunk kezdeni együttműködni.

 

Fontos része az egyedi weboldal készítésnek, hogy nem sablonból dolgozunk! Felmérjük az igényeket a megrendelővel és közösen esetlegesen akár többszöri (drótváz) funkcionális specifikáció megírása módosítása elfogadása után kezdődik csak a fejlesztési fázis. Mivel egyedi fejlesztésről van szó, saját adminisztrációs keretrendszerrel (tartalomkezelő rendszer) dolgozunk. Természetesen egy részfejlesztés (weboldal átadása után) is sok mindentől függ. Ami talán a legfontosabb, hogy nincsenek kötöttségek sem funkcióban, sem fejlesztési szempontból. Ez egy nagyon fontos tényező a weboldal életében! Kihangsúlyoznánk még a keresőoptimalizálást (SEO) is mely az egyedi weboldal készítésnél is nagyobb teret ad.

 

Amit még érdemes tudni az, az árkalkuláció. Mint minden, ami egyedi nagyobb értékkel bír, ez igaz az egyedi weboldal készítésre is. Nagyon sok mindentől függ egy projekt beárazása de annyit elárulhatok, hogy biztosan magasabb lesz, mint egy sablon alapú weboldalé.

 

Viszont hosszútávon maximálisan az egyedi fejlesztésű weboldal készítést ajánljuk.

Köszönöm megtisztelő figyelmed:
Szerző: Sándor István – Frontend developer